Köp- och leveransvillkor vid köp via webbutiken

Försäljningsvillkor

Samtliga priser på pomologik.se visas inklusive 25 % moms. Efter lagd beställning skickas ett e-mail ut till köparen med detaljerad information om köpet. Din orderbekräftelse/faktura gäller som kvitto.

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som Ni har angivit i era kunduppgifter. Var god och använd denna e-postadress även vid eventuella kontakter med oss.

Frakt

Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet.

Betalsätt

Vi använder Klarna för alla våra betalningar och ni kan betala med faktura, kort eller direktbetalning via er bank.
Leveranstid

Leveranstiden estimeras och går att se i kassan.   

Personuppgifter

Vi har ett samarbete med Klarna och använder oss av tjänsten Klarna Checkout. Genom att godkänna våra köpvillkor godkänner du även villkor för användning av Klarna Checkout. Pomologik och Klarna behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig en förenklad betalning via Klarna Checkout och för att kunna förenkla betalningsprocessen ytterligare nästa gång du använder Klarnas tjänster.

För fullständig information se vår integritetspolicy.

Utebliven betalning

Vid eventuell fakturering är betalningstiden 14 dagar. Vid sen betalning tillkommer dröjsmålsavgifter och dröjsmålsränta på 11% och samtliga våra fakturor överlåts till Klarna. 

Outlösta paket

Vid de fall när ett paket ej hämtas ut från utlämningsställen faktureras per paket för frakt och hantering av returpaket.

Försäljning till minderåriga

Köp från personer ej fyllda 18 år godkänns ej utan målsmans tillstånd.

Garantier

Alla varor som säljs på denna webbplats omfattas av en garanti från tillverkaren. Alla varor omfattas dessutom av konsumentköpslagen och alla ärenden kommer hanteras därefter.

Ångerrätt och retur

För privatpersoner gäller full ångerrätt inom trettio dagar från det att varan mottagits. Ingen retur godkänns utan att man först meddelat Pomologik. Det är viktigt att en kopia av faktura/följesedel bifogas för att vi skall se vilken order returen kommer från. Om någon vara är skadad vid ankomst, se avsnittet reklamationer nedan. Vid en situation där den returnerade produkten inte går att sälja för ordinarie pris på grund av slitage, ej ordentligt packad eller liknande kommer ett avdrag motsvarande värdeminskningen att göras.

Fraktavgift och returporto betalas alltid av kunden.

Ni som kund är ansvarig för att paketera varorna så att de inte rimligen kan skadas under leveransen. Varor som är skadade vid ankomst pga. bristande emballage kommer att debiteras kunden. Efter vi mottagit returvaran återbetalar vi era pengar till angivet bankkonto eller betaltjänst inom max 10 dagar alternativt makulerar er faktura om denna inte är betald.

Returer får ej beläggas med uthämtningsavgift.

Reklamationer

Kontakta oss snarast om en vara är felaktig eller defekt.

En defekt vara ersätts i första hand med en ny felfri.

Observera att synliga transportskador måste anmälas inom 10 dagar till oss.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i marknadsföringen och för utgående varusortiment.

Vi har ingen förpliktelse att leverera varor med uppenbar fel prissättning.

Vi garanterar inte att varor levereras inom angiven tid då oförutsedda förseningar kan inträffa.

Vi lämnar ingen kompensation för olägenheter som kan uppstå vid eventuella förseningar.

Tvist

Tvist med anledning av tillämpningen eller tolkningen av dessa köpvillkor skall i första hand lösas genom förhandling mellan kunden och Pomologik. Kan dessa parter inte komma överens avgörs tvisten i svensk domstol enligt svensk rätt.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, epidemier samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att vi befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Företagsinformation

Svensk Hantverksmust AB - Pomologik
Mariefredsvägen 35
64541 Strängnäs
Org. nr: 559118-0236